Tehtiin niitä taas, quesadilloja, ja nyt on kuviakin! Sillon kun ei oikein jaksa kokata mitään ns.oikeaa ruokaa, tai ei vaan ole aikaa ja kiinnostusta, nämä on ne täydelliset nopeat, maukkaat ja täyttävät herkut. Meillä vaihtelevat plättyjen maustekastikkeet kausiluontosesti, viimeisimmissä oli sweet chili pohjassa ja bbq pinnassa, täydellinen makean ja suolaisen yhdistelmä!

Paketillinen maissi tortilloja

2 tomaattia

1/3 pieni kesäkurpitsa

salottisipuli

sweet chilikastike n.1 rkl per plätty

bbq kastike n.1 rkl per plätty

pieni pussi juustoraastetta

mustapippuri

suola

Kuutioi kesäkurpitsa ja tomaatti (poista siemenet / vähemmän kosteutta), silppua salottisipuli. Voitele pohjat ketsupilla tai haluamallasi kastikkeella. Paista kesäkurpitsa ja salottisipuli kevyesti pannulla (poistaa kosteutta) ja mausta halutessasi mustapippurilla ja suolalla. Jaa täytteet tasaisesti plätyille ja lisää väliin vielä juustoraaste ja laita kansi plätty päälle. Kuumenna paistinpannu ja paista jokaista quesadillaa puolisen minuuttia per puoli, painamalla kevyesti pienellä kannella tai lautasella. Juuston sulaessa plätyt ja täytteet kiinnittyy toisiinsa ja syönti helpottuu. Koska osa saattaa jäähtyä siinä odotellessä, ollaan vielä uunissa lämmitetty koko satsi 200 asteessa n.5min. Voihan ne toki laittaa esim. folion sisään odottamaan muita plättyjä, mutta pinnan kiva rapsakkuus on menetetään siinä..

Täydellistä quessadilloissa on, että pienillä valinnoilla siitä saa herkkua kaikille, me valitaan pienet maissitortillat siksi että ne on gluteenittomia, sekä paketissa on 12 plättyä jotka sopii täydellisesti uunipelille, kun kuudennen quesadillan laittaa puoliksi. Täytteenä voi käyttää lähes mitä tahansa, niistä saa helposti muokattua jokaiselle omanlaisensa, suosittelen rajottamaan kosteiden ainesten määrää ja laittamaan aina jotakin yhteen liimaavaa ainesta, juusto toimii siinä aika täydellisesti. Ja voihan niitä valmiina dipata johonkin haluamaan soossiin!

Tässä hieman pimeä kuva plätyistä joista osa odottaa vielä juustoa päälleen ja kansi plättyä. Kuten näkyy, täytettä ei ole paljon.

IMG_20160908_123020.jpg

Tässä valmiit paistetut ja uunitetut plättyset leikattuina neljään osaan valmiina sujahtamaan suuta kohti, tuosta ne on helppo napsia sormin, pinta on osittain kivan rapsakka ja täyte herkullisen mehevä. Tuollanen 6n pienen maissitortilan setti on juuri sopiva ruokakoko, isompina esim.vehnäplättyinä kannattaa kokeilla sitä omaa sopivaa määrää.

IMG_20160908_123113.jpg

Suosittelen testaamaan, kaipa ne voi tehdä mikrossakin, kunhan juusto sulaa. Ei ole tullut koskaan kokeiltua, koska tykätään niin noista rapsakoista reunoista!