Tulipa mieleen avokadon siemenet, vai pähkinäkö se enemmänkin on.. Ei, kyllä se näemmä siemenkasvi on, kertoo ainakin wikipedia.. Päätin että on kokeiltava kuinka se lähtee kasvuun, nähtyäni pinterestin kautta aiheeseen loistavasti valistavan videon. Heating padinä ajattelin käyttää kylpyhuoneen lattiaa, eli siis lattiaämmitystä. Sielä saan kipon semmoseen paikkaan etten esim. epähuomiossa potkase sitä kumoon.. Siemen on nyt väliaikasesti (kuvausteknisistä syistä) jalallisessa lasissa, kun en tuohon hätään löytänyt parempaa pienen pientä lasia mistä näkee läpi. 

Aloitus vaihe vaiheelta: Irrota siemen avokadon sisältä, pese hangaten liukas hedelmäliha pois, itse käytin ihan pesusienestä, ns.karhunkielipuolta ja astianpesuainetta. Jos tätä ei tee, kehittyy helposti hometta ja siemenen laatu vähintään kärsii, ellei kupsahda kokonaan. Murkula pysyy paljon paremmin käsissäkin, kun se ei ole niljakkaan liukas. Paina kovaa, mutta varovasti, ettet satuta itseäsi, 3 hammastikkua siemenen eri puolille arviolta 20 asteen kulmaan, niin että siemen laskeutuu astiassaan syvemmälle, mutta tikut eivät uppoa ainakaan kovasti veteen. Siemen saa olla noin puoliksi vedessä. Kun laitat hammastikkuja, katso hieman tarkemmin kuin allekirjoittanut tikun paikat, oik.yläkulman kuvasta näkyy että yksi tikuista on isketty aikalailla siihen halkeamis kohdan saumaan, ei hyvä.. Kuorihan tulee halkeamaan kun avokado alkaa kasvaa, tuo hammastikku saattaa juuri ja juuri jäädä kiinni. 

Suosittelen katsomaan tämän -> https://youtu.be/6ED074Ymz18 videon että näet ihan itse kaikki tulevat kasvatus vinkit, jos en huomaa kaikkea kirjottaa. Kyseisellä miehellä on paljon enemmän kokemusta kasvatuksesta kun minulla, tämä on ensimmäinen   y r i t y s ... Erityisesti kun kasvi näyttää mielestäsi siltä että nyt sen voisi laittaa multiin, hyvin haljennut, kasvattanut jo pitkää vartta, pari pientä lehteä ja hyvät juuret! Noudata silti miehen ohjeita, ja istuta multaan vasta kun kasvilla on kunnon juuret, hyvä mitta vartta ja isommat lehdet eli n.2 kk kasvatuksen kohdalla. Ei ole hätäsen hommaa tämäkään. Huomioi istuttaessasi juurien hauraus, saattaisi harmittaa kaiken vaivan jälkeen että kovakourasen istutuksen ansiosta kasvipolo heittäisi henkensä. Mutta minä olen siinä vaiheessa vasta parin kk päästä, päivittelen tilannetta, jos vaikka unohdan koko kasvin kylpyhuoneen lattialle ja se kuolla kupsahtaa jo ennen 2 kk ikäänsä. Eikös ole sieviä nuo netistä bongaamanim avokadon kukat? Valkonen ja vihreä on aina miellyttänyt minun silmääni! Murkulakin näyttää kun puupallolta!

pixlr%20%283%29.jpg