Läträsin viinan kanssa, vai läträsinkö?

IMG_20160622_225819.jpg

En, tai tavallaan.. Meillä tehdään itse likööriä, ja juhannuksena laitoin tekeytymään aivan uutta makua. Juhannusruusun terälehdistä ruusulikööriä, teen tuon aivan uudella reseptillä, eli en tiedä miten onnistuu, mutta tähänastiset testit on onnistuneet hyvin. 

IMG_20160622_225940.jpg

Resepti on hyvin yksinkertainen, samanveran ruusunlehtiä kun viinaakin, pullotetaan kuukaudeksi, siivilöidään paperisen suodattimen kautta ja lisätään sokeria maun mukaan. Sen verran aion poiketa reseptistä, että lisään sokerin noin dl kuumaa keitettyä vettä, ja sekoitan sulaneena suodatettuun nesteeseen. En tykkää likööristäni liian tiukkana, noin 20% on oikein riittävää. Kuten edellisin testi, lehtimehulikööri, todella hyvää, ja mikä väri! Mutta sen tekeytymisaika onkin aovan eriluokkaa kuin ruusuliköörin.

IMG_20160515_002356%20%281%29.jpg